Ben je van plan om agenda’s te laten drukken en wil je hier graag wat meer informatie over? Wij vertellen je in deze blog alles wat je wilt weten over agenda’s drukken. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de opties? Wij vertellen het je allemaal in deze blog. Lees hieronder snel verder. 

Agenda’s drukken op maat 

Veel gaat tegenwoordig digitaal, maar we schrijven nog steeds graag dingen op met pen en papier. Dit maakt daarom de papieren agenda nog steeds populair. Wil je zelf een agenda uitbrengen? Dan ben je bij DWCPRINT aan het juiste adres. De mogelijkheden die je hebt zijn namelijk ongekend.  Zo kun je om te beginnen helemaal zelf de afmeting van jouw agenda’s bepalen. Naast standaard formaten kun je ook je eigen afmetingen invullen. Écht een agenda drukken op maat dus!

Papier en afwerkopties voor het drukken van agenda’s 

Nadat je het formaat van jouw agenda hebt bepaalt, kun je aan de slag met het kiezen van de juiste papiersoort. We raden je voor het binnenwerk, daar waar op wordt geschreven, te kiezen voor een ongestreken papiersoort (bijvoorbeeld HVO Offset, Recycled, PaperWise of Biotop). Dit papier heeft geen coating, waardoor het perfect beschrijfbaar is en de inkt niet gaat vlekken. Wel zo handig! 

Omslag beschermen 

Voor de omslag raden we jou een mooi stevig papier aan. Kies voor een omslag met 250 gr/m2 als minimale dikte. Omdat een agenda vaak meegaat in de tas en daardoor veel te voortduren krijgt, kunnen we je aanbevelen de omslag van jouw agenda te lamineren. Hiermee is de omslag beschermt tegen krassen en vuil. Zo weet je zeker dat hij een heel jaar mee kan! Een glanzende, matte, krasvaste of softtouch laminaat. 

Bindmogelijkheden

Jij kunt jouw agenda’s op twee verschillende manieren laten drukken. Een populaire afwerking is een afwerking met een metalen wire-o. Deze zorgt ervoor dat de bladzijdes van jouw agenda eenvoudig om te slaan zijn. Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren wire-o’s: wit, zwart, zilver of koper. 

wire-o binding

 

Een tweede optie is agenda’s in de vorm van hardcover boekjes. Jouw agenda’s worden dan uitgevoerd met, de naam zegt het al, een harde kaft. Dit geeft direct een luxe uitstraling aan jouw agenda’s. Afhankelijk van de oplage die je wilt bestellen, worden jouw agenda’s gebonden middels pur-lijm of genaaid gebonden (wanneer de oplage hoger is dan 100 stuks). 

hardcover agenda's drukken

Exclusieve agenda’s drukken

Verdienen jouw agenda’s wel iets extra’s? Pas dan één van onze exclusieve druk- en afwerkopties toe! Kies bijvoorbeeld voor drukken met witte inkt, wat heel gaaf is op onze gekleurde papiersoorten. Ook drukken met goudinkt behoort tot de mogelijkheden! Wanneer je goudinkt combineert met full colour kun je allerhande metallic kleuren nabootsen. 

Agenda’s met foliedruk

Foliedruk op jouw agenda’s? Je kunt inmiddels kiezen uit 10 verschillende kleuren folie. Onder de folie passen we een softtouch mat laminaat toe, waarop de glimmende foliedelen prachtig contrasteren. Ook agenda’s met spot-uv behoren tot de mogelijkheden. Hiermee kun je bepaalde onderdelen voorzien van een hoogglanzende folie/lak. 

Agenda’s drukken doe je bij DWCPRINT

We hopen je met deze blog alles te hebben verteld wat je wilt weten over agenda’s drukken. Mocht je toch nog vragen, dan horen we dat graag! Neem vrijblijvend contact met ons op. We zitten klaar om je verder te helpen. 

Agenda’s drukken? Laat dat maar over aan de drukwerkspecialist: DWCPRINT!

 

Volg ons op social media voor de nodige (pr)in(t)spiratie! 

Pin It on Pinterest

Share This