Drukwerk lamineren kent veel voordelen. Wat drukwerk lamineren inhoudt en wat de toegevoegde waarde hiervan is leggen we je allemaal uit in deze blog. Lees snel verder!

Waarom laat je drukwerk lamineren?

Drukwerk lamineren is een afwerkingstechniek. Bij het samenstellen van jouw drukwerk behoort deze techniek vaak tot de extra opties en/of afwerkmogelijkheden van jouw product. Drukwerk lamineren is het aanbrengen van een transparante folie op jouw drukwerk. Laminaat wordt niet alleen toegepast om drukwerk een bijzondere uitstraling te geven. Het zorgt er ook nog eens voor dat jouw drukwerk optimaal beschermt is tegen vuil, scheuren, krassen en water. Door deze beschermlaag gaat jouw drukwerk aanzienlijk langer mee. Ideaal dus voor het drukken van bijvoorbeeld menukaarten, flyers en visitekaartjes. Je kunt laminaat aan één zijde toepassen of aan beide zijden van jouw drukwerk. Aan jou de keuze! 

Welke laminaatsoorten zijn er?

Bij DWCPRINT heb je voor drukwerk lamineren keuze uit maar liefst vier verschillende soorten laminaat: glans, mat, krasvast en softtouch. Een glanzend laminaat laat de kleuren in jouw ontwerp nog meer spreken en geeft jouw drukwerk een frisse, sprankelende uitstraling. Een matlaminaat daarentegen maakt de kleuren in jouw ontwerp iets doffer. Krasvast laminaat heeft ook een matte uitstraling en biedt jouw drukwerk, de naam zegt het al, optimale bescherming tegen krassen. Tot slot nog een bijzonder laminaat: softtouch. Deze voelt heel zacht aan, vergelijkbaar met een perzikhuid. Ook de uitstraling van dit laminaat is mat. Softtouch matlaminaat wordt standaard toegepast als ondergrond bij onze foliedruk en Spot-UV techniek. Doordat zowel folie als spot-uv een glanzende uitstraling hebben, zorgt dit voor een prachtig contrast op de matte ondergrond.

Foliedruk vs. spot-uv

Welke papiersoorten kunnen gelamineerd worden? 

Belangrijk om te weten is dat drukwerk lamineren niet in alle gevallen een mogelijkheid is. Laminaat kan namelijk niet op alle papiersoorten worden aangebracht. Op papiersoorten met een structuur hecht de laminaat namelijk niet. De papiersoorten die je kunt laten lamineren zijn: HVO Offset, MC Glanzend, MC Mat, Biotop, Sulfaatkarton 1-zijdig gestreken en Sulfaatkarton 2-zijdig gestreken. 

Tip voor drukwerk lamineren

Al hoewel wij de optie voor enkelzijdig drukwerk lamineren wel aanbieden, willen wij je aanraden drukwerk altijd dubbelzijdig te lamineren. Dit omdat laminaat middels hitte wordt aangebracht op het papier. Papier is een organisch materiaal en kan daardoor, bij toepassing van hitte, gaan kromtrekken. Ons advies dus: pas laminaat toe aan beide zijden van het papier. Zo ben je verzekerd van het meest strakke resultaat. 

Drukwerk laten lamineren bij DWCPRINT

Wil jij drukwerk lamineren? Dan zit je bij DWCPRINT goed. Wij lamineren jouw drukwerk met de beste machine(s). Jouw drukwerk leveren? Dat kunnen we heel snel! Kleine(re) oplages lamineren we zelfs nog dezelfde dag wanneer je kiest voor een spoedproductie! Heb je vragen over drukwerk lamineren of wellicht één van onze andere afwerkingstechnieken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hier zit een team van drukwerkspecialisten klaar om jou verder te helpen. Je kunt ons mailen, bellen, met ons chatten of ons een WhatsApp bericht sturen. We helpen je graag verder! 

Jouw drukwerk langer mee laten gaan en/of een bijzondere uitstraling geven? Laat jouw drukwerk lamineren door DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This