We blijven nog even in de tools en handigheidjes. In één van de vorige blogs heb je kunnen lezen waar je mooie foto’s vandaan kan halen voor je drukwerk. Maar hoe breng je de échte boodschap over? Zegt een beeld wel echt meer dan 1000 woorden? Niet helemaal! Een folder of flyer bijvoorbeeld kan je maken en breken met jouw teksten en met name de keuze van jouw lettertype.

Genoeg van ‘Verdana’ en ‘Arial’ fonts?

Het schrijven van teksten is een vak apart, daar kunnen wij je als drukker ook niet in adviseren. We kunnen je enkel een tip geven. Laat het schrijven van teksten door een professional doen. Je weet dan zeker dat teksten goed leesbaar zijn, de zinnen lekker lopen en ook zonder spelfouten worden gedrukt. Een goed geschreven tekst zal altijd een positieve bijdrage leveren aan de response op jouw boodschap.

Gratis fonts downloaden

Als dan eenmaal alle teksten geschreven zijn moeten ze natuurlijk goed leesbaar zijn en er een beetje aantrekkelijk uit zien. Nu zijn er ladingen fonts te vinden. Veel zijn standaard al op jouw PC geïnstalleerd, maar ook kun je ze verkrijgen op speciale font websites. Met een goed font kan je de hele uitstraling van jouw folder én boodschap versterken. Belangrijke items in grote vette letters en de kleine lettertjes in dunne strakke letters. Maar om nog beter op te vallen, moet je natuurlijk niet een standaard lettertype gebruiken als Verdana of Arial. In plaats daarvan gebruik je iets speciaals wat past bij jouw folder en jouw bedrijf. Gebruik deze fonts dan ook in al je andere uitingen. Als je dit consistent doet kan een klant namelijk vaak al aan het font gebruik herkennen dat een item van jouw bedrijf afkomstig is.

Fonts websites

Maar waar vind je al die fonts dan? Dat is een goede vraag! Er zijn veel site’s op internet waar je fonts kan downloaden. Er zijn een aantal betaalde websites, maar er zijn ook een aantal websites die SPAM of malware bevatten. Natuurlijk wil je daar niet mee in aanraking komen. We hebben daarom een 5-tal veilige websites voor je op een rijtje gezet waar jij gratis fonts kunt downloaden.

#1 Font Squirrel

fontsquirrel

 

 

 

 

 

Een grote verzameling van 100% gratis commercieel bruikbare fonts. Er worden ook gratis font-face kits aangeboden. Verder makkelijk te filteren op TrueType of OpenType fonts.

#2 Search Free Fonts

searchfreefonts

 

 

 

 

 

Niet alle fonts op deze website zijn gratis. De collectie bevat circa 13.000 gratis bruikbare fonts en meer dan 91.000 commerciële (betaalde) fonts.

#3 Free Premium Fonts

free-premium-fonts

 

 

 

 

 

Site met een duidelijk overzicht. Ook deze site bevat veel gratis fonts voor commercieel en privé gebruik. Ook is het mogelijk een account aan te maken en je fonts als favoriet op te slaan.

#4 FontSpace

 

 

 

 

 

Site met een mooie lay-out, bevat zowel fonts voor commercieel als privé gebruik. Ook is de site voorzien van diverse filters en kan je bladeren door nieuwe lettertypes.

#5 Exljbris Font Foundry

exljbris

 

 

 

 

 

Een kleine verzameling unieke fonts, gemaakt door Jos Buivenga.

Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Pin It on Pinterest

Share This