Een ontzettend leuke druktechniek: digitaal drukken met goud. Waarom je moet kiezen voor goudinkt en welke mogelijkheden je hiermee hebt leggen wij jou graag uit in deze blog.

Hoe werkt drukken met goudinkt?

Standaard worden er bij digitale producties vier kleuren gebruikt. Dit zijn de CMYK-kleuren (c=cyaan, m=magenta, y=yellow en k=black). Onze drukpers, een Kodak Nexpress, laat het toe hier een vijfde kleur aan toe te voegen. De vijfde kleur kan goud, wit of clearink zijn. Door een vijfde kleur aan de pers toe te voegen kunnen we dus drukken met goud. 

Bedrukking met goud
Waarom kiezen voor drukken met goudinkt? 

Drukken met goud geeft jouw drukwerk net even dat beetje extra. Het is een betaalbare manier om jouw drukwerk een hele exclusieve uitstraling te geven. Doordat het drukwerk digitaal wordt geproduceerd (normaal wordt dit in offset (PMS) gedaan), zijn de opstartkosten heel laag. Het is daarom ook mogelijk 1 stuk(s) te bestellen. De levertijd? Ook deze is een stuk sneller dan die van een offset productie. Op werkdagen besteld en aangeleverd voor 16:00 betekent jouw drukwerk al geleverd binnen 3 werkdagen wanneer je kiest voor een (super)spoedlevering! Jouw kaarten, brochures, flyers of folders met goudinkt snel nodig? Geen probleem dus!

Wat zijn de mogelijkheden van drukken met goudinkt?

Metallic kleuren

De mogelijkheden voor een drukken met goud zijn ongekend. Waarom? Naast een 100% goudkleur kun je er ook voor kiezen om full-colour kleuren te combineren met goud. Door te spelen met kleurwaardes en de dekking van het goud kun je eindeloos variëren! Een combinatie van full colour en goud betekent dat wij eerst de full colour kleuren drukken en daarna de goudinkt hier overheen wordt aangebracht. Hiermee kun je vrijwel alle metallic-kleuren nabootsen!

Kan ik voorbeelden ontvangen van drukken met goudinkt?

Wil je voorbeelden zien van goudinkt, ook in combinatie met full-colour? Vraag dan ons gratis goudstalen boek aan! Een bedrukking met goud kun je in vrijwel alle digitale producties toepassen, even afhankelijk van je gekozen papiersoort. Je bestelt een bedrukking met goudinkt heel eenvoudig door bij ‘kleur’ (onder het kopje ‘papier en bedrukking’) te kiezen voor ‘…. + goud’.

Wat is het verschil tussen goudinkt vs. afwerking met goudfolie?

Naast een bedrukking met goudinkt kun je bij ons ook terecht voor een afwerking met (goud)folie. Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen goudinkt en goudfolie. Het zijn twee totaal verschillende technieken. Wat de verschillen zijn hebben we eerder in een aparte blog uitgelegd. Je leest deze hier.

Goudfolie vs. goudinkt (links: CH Eext, rechts: Edith – ontwerp op maat)

Waarom drukken met goudinkt bij DWCPRINT?

Wanneer jij drukwerk met goudinkt bij DWCPRINT bestelt ben je verzekerd van topkwaliteit drukwerk. Met een topteam drukwerkspecialisten zorgen wij er dagelijks voor dat jouw drukwerk tot in de puntjes wordt verzorgd. Heb je vragen over drukken met goud of één van onze andere druktechnieken? Neem gerust contact met ons op. Wij zitten dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur klaar om al jouw vragen te beantwoorden. De aanleverspecificaties voor drukken met goudinkt vind je hier.

Drukken met goudinkt? Bij DWCPRINT zit je hiervoor goed!

Pin It on Pinterest

Share This