Overweeg je drukwerk af te laten werken met foliedruk en zou je graag wat meer inzicht willen in deze techniek? Dan zit je hier goed, want wij leggen je hier graag het nodige over uit. Allereerst is foliedruk een ontzettend leuke afwerkingstechniek. Het geeft jouw drukwerk namelijk in een handomdraai de exclusieve uitstraling waar jij naar op zoek bent.

Wat is foliedruk?

Foliedruk is het aanbrengen van gekleurde glanzende metallic folie op jouw drukwerk. Wanneer je kiest voor een afwerking met foliedruk kun je bepaalde onderdelen in jouw ontwerp net even wat extra onder de aandacht brengen en welke onderdelen dit zijn bepaal je helemaal zelf. Hoe leuk is dat? Alleen jouw logo of naam in folie of volvlakken uitgevoerd in folie? Het kan allemaal! Visitekaartjes, flyers, folders, kaarten óf brochures? Wanneer je écht iets speciaals zoekt kies je voor een afwerking met foliedruk!

Hoe werkt een afwerking met foliedruk?

Het aanbrengen van foliedruk betreft een nauwkeurig en tijdrovend proces. We leggen je uit waar dit door komt. Allereerst drukken we alle full-colour delen die jouw bestand bevat. Vervolgens worden deze gedrukte vellen voorzien van laminaat. Dit laminaat heeft een matte uitstraling en voelt aan als een perzikhuid. Wanneer we alle vellen hebben voorzien van laminaat, gaan deze vellen nogmaals de drukpers in en drukken we alle delen die met foliedruk uitgevoerd gaan worden. Tot slot wordt de gewenste kleur folie aangebracht op de foliedelen en wordt het drukwerk verder afgewerkt (gesneden, gerild, gevouwen etc.).

Hoe moet ik foliedruk bestanden aanleveren?

Voor het aanleveren van foliedruk bestanden is enige grafische kennis vereist. Zo is dit product alleen goed op te maken met de software van Adobe. Ga je met folie aan de slag? Gebruik dan bij voorkeur Illustrator of Indesign en lees onze aanleverspecificaties goed door. Hier leggen we jou niet alleen uit hoe jij jouw bestanden aan moet leveren, maar laten we je ook zien wat wel en wat niet mogelijk is. De aanleverspecificaties voor foliedruk vind je hier.

Uit welke foliekleuren kan ik kiezen?

Een afwerking met foliedruk zonder hierbij een softtouch (mat)laminaat aan te brengen op het papier is vanwege technische redenen helaas niet mogelijk. Omdat papier met structuur niet gelamineerd kan worden, is om deze reden het aanbrengen van folie op papiersoorten met structuur ook niet mogelijk. Kiezen doe je bij DWCPRINT uit maar liefst 10 verschillende foliekleuren:

 

 

 

 

  • Goud (populair)

  • Rosé-goud

  • Zilver

  • Koper

  • Groen

 

 

 

 

  • Blauw

  • Violet

  • Rood

  • Kristal

Kan ik voorbeelden van een afwerking met foliedruk ontvangen?

Vind je het lastig om zonder voorbeelden een keuze te maken uit de verschillende foliekleuren en het juiste papiersoort? Dat snappen we maar al te goed. Overweeg daarom onze DWCPRINT showcase te bestellen. Deze maakt het maken van de juiste keuze vele malen gemakkelijker, want deze bevat al onze papiersoorten, druk- en afwerkmogelijkheden (waaronder dus foliedruk in alle beschikbare metallic kleuren). Je bestelt de showcase voor slecht €9,95 incl. btw en verzending. Bij de showcase ontvang je tegelijkertijd een kortingscode waarmee je op een eerstvolgende bestelling €9,95 korting krijgt. Hiermee krijg je het volledige aankoopbedrag terug en is de showcase dus helemaal gratis! 

 

Welke papiersoorten zijn geschikt voor foliedruk

Om constante kwaliteit te kunnen bieden, hebben we een selectie gemaakt van de beste papiersoorten waarop we foliedruk voor je toe kunnen passen. Dit zijn:

HVO OFFSET

Helderwit ongecoat papier

BIOTOP

Milieuverantwoord crèmekleurig papier

MC SILK (MAT)

Gecoat papiersoort met een silky uitstraling.

MC GLOSS (GLANS)

Gestreken papiersoort met een glanzende uitstraling. 

SULFAATKARTON 1Z

Papier waarvan de voorkant gestreken/glad is.

SULFAATKARTON 2Z

Papier waarvan de voor- en achterkant gestreken/glad zijn.

Waarom drukwerk met foliedruk bestellen bij DWCPRINT?

Je bestelt drukwerk met folie al vanaf oplage 1. Hoe dit kan? Wij produceren jouw foliedrukwerk digitaal. Dit scheelt behoorlijk in de opstartkosten. Er hoeven namelijk geen drukplaten te worden gemaakt. En jouw drukwerk leveren? Dat doen we snel. Wanneer jij op werkdagen voor 16:00 bestelt en aanlevert, wordt jouw foliedrukwerk de volgende dag al verzonden als je kiest voor een (super)spoedlevering! Heb je vragen over het afwerken van drukwerk met folie en / of  het aanleveren hiervan? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder. Je kunt ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur bereiken door ons te bellen, mailen, met ons te chatten of door ons een WhatsApp bericht te sturen. 

Kaarten met foliedruk

Visitekaartjes met foliedruk

Flyers met foliedruk

Een afwerking met foliedruk? DWCPRINT is jouw drukwerkpartner!

Pin It on Pinterest

Share This