Je wilt een kaartencollectie laten drukken of misschien moet je nog beginnen met ontwerpen en wil je alvast wat informatie inwinnen over een kaartencollectie drukken? Dan zit je hier goed. In deze blog geven wij een aantal handige tips voor het laten drukken van jouw eigen kaartencollectie. Lees snel verder! 

Kies voor het digitaal drukken van jouw kaartencollectie

Kaarten digitaal drukken kent veel voordelen. Om te beginnen zijn de opstartkosten van digitaal drukken vele malen lager dan die van een offset productie. Dit maakt het mogelijk om kaarten al heel voordelig vanaf 1 stuk(s) te bestellen. Ook hoeft drukwerk niet te drogen nadat dit uit de pers is gekomen, waardoor dit sneller geleverd kan worden. Kaarten zonder speciale afwerking(en) kunnen vaak al de volgende werkdag geleverd worden. Is dat snel of is dat snel?  

Bestel in één keer meerdere ontwerpen

Een kaartencollectie bestaat uit meerdere ontwerpen. Wanneer je kiest voor digitaal drukken, kun je deze verschillende ontwerpen heel voordelig in één keer bestellen. Dit is vele malen goedkoper dan wanneer je alle ontwerpen los besteld. Als je in één keer meerdere ontwerpen wilt bestellen, is het wel van belang dat de specificaties van alle kaarten hetzelfde zijn. Dit betekent dat het formaat, het papier, de bedrukking, de afwerking(en) en de oplage van ieder ontwerp gelijk is. 

Alleen het ontwerp is hetgeen wat afwijkt. Ook wanneer je op voorhand had bedacht om van één ontwerp een hogere oplage te bestellen, is het hoogstwaarschijnlijk voordeliger om voor meerdere ontwerpen dezelfde (en hoogste) oplage te bestellen. 

Kaartencollectie aanleveren

Aan te raden is om de aanleverspecificaties voor kaarten drukken op voorhand goed door te lezen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Een kaartencollectie aanleveren doe je als volgt: je verzamelt alle verschillende ontwerpen in één pdf bestand. De volgorde van de pagina’s in de PDF is dan: voorkant pagina 1, achterkant pagina 1, voorkant pagina 2, achterkant pagina 2, voorkant pagina 3, achterkant pagina 3, enz. Heb je zowel staande als liggende ontwerpen gemaakt? Belangrijk is dat alle ontwerpen in jouw pdf dezelfde oriëntatie hebben. Dit betekent dus of allemaal staand aangeleverd of allemaal liggend. 

Bestel gratis papiersamples of laat een proefdruk maken

Omdat het lastig is je een voorstelling te maken van alle papiersoorten (en de verschillen) kun je gebruik maken van de mogelijkheid om gratis papiersamples aan te vragen. Deze sturen we via de post naar je op. Zo kun je beoordelen welk papiersoort het beste aan jouw wensen/eisen voldoet. Benieuwd hoe jouw ontwerp tot uiting komen op een bepaald papiersoort? Bestel dan een proefdruk. We geven je hier ook nog een keer 50% korting op. 

Jouw kaartencollectie drukken bij DWCPRINT

Natuurlijk wil jij topkwaliteit kaarten laten drukken. Dan hebben we goed nieuws voor je, deze bestel je eenvoudig en voordelig bij DWCPRINT. Jouw kaartencollectie wordt hier gedrukt op één van de meest vooraanstaande digitale drukpersen van het moment: de Kodak Nexpress. Er wordt niet alleen gewerkt met de beste machines, maar ook met de beste materialen. Heb je vragen over een kaartencollectie drukken of een andere drukwerk gerelateerde vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. We helpen je graag verder! 

Een kaartencollectie drukken? Bestel deze voordelig, eenvoudig en snel online bij DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This