Karton is een ontzettend veelzijdig materiaal. Je kunt er veel verschillende toepassingen voor verzinnen. Wat dacht je van displays voor in winkels, beurswanden, maar ook bijvoorbeeld plafondhangers in grote winkels of musea. In deze blog vertellen wij jou alles over karton drukken. Lees snel verder!

Karton drukken in full colour

Inderdaad, je leest het goed: we kunnen karton gewoon in full colour voor jou bedrukken. Op al onze karton soorten is een witte toplaag toegepast. Deze toplaag biedt de juiste stevigheid, maar zorgt er daarnaast ook voor dat de kleuren van het materiaal afspatten waardoor jouw boodschap nog beter overkomt!

Verschillende soorten karton drukken

karton bedrukken
Binnen het assortiment van DWCPRINT tref je twee verschillende soorten karton aan: Re-board en Display karton. Re-board is een dik kartonsoort. Je kunt deze bestellen in 10 of 16 mm dikte. Kenmerkend aan Re-board is sterke honingraat opbouw, die je aan de buitenkant goed kunt zien. Re-board is dubbelzijdig te bedrukken en is een materiaal wat onder andere veel in stands wordt gebruikt. Wil je ook een Re-board beurswand? Klik dan hier. Deze leveren we inclusief ‘pootjes’, zodat je meteen aan de slag kunt.

Displaykarton, de naam zegt het eigenlijk al, wordt o.a. veel gebruikt voor displays. Het is een lichtgewicht materiaal met een dikte van 2 mm. Het materiaal is dubbelzijdig gestreken en heeft een matte uitstraling. Dit zorgt voor mooie kleuren en een scherpe afdruk. Ook wordt Displaykarton, mede dankzij haar lichte gewicht, vaak toegepast als plafondhangers in grote(re) winkels. Door de plaat van boorgaten te verzien, kunnen deze meteen middels plafondhaken worden bevestigd.

Eigen vorm aanleveren

Voor wie dacht dat je bij DWCPRINT voor karton drukken gebonden bent aan een rechthoekig of vierkante vorm heeft het mis. Je kunt namelijk zowel Displaykarton als Re-board in de vorm laten snijden die jij wilt. Deze vorm geef je aan met een zogenoemde ‘cutcontour’. Aan de hand van deze lijn wordt de vorm uit het karton gesneden. Leuk voor wanneer je eens van het ‘standaard’ af wilt stappen. Alle informatie over contoursnijden en frezen vind je hier.

Karton drukken doe je bij DWCPRINT

Voor welke toepassing je ook karton wilt laten drukken, je doet dit bij DWCPRINT wanneer je zeker wilt zijn van topkwaliteit. Wij bieden jou 100% tevredenheidsgarantie, want wij werken dagelijks alleen met de beste machines en materialen. Karton bestellen op werkdagen voor 16:00 uur, betekent binnen 4-5 werkdagen al in huis! Heb je vragen over het bedrukken van karton? Neem dan contact met ons op door te bellen, mailen, appen of door ons een chatbericht te sturen. We helpen je graag verder!

Karton bedrukken doe je bij de drukwerkspecialist DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This