fsc keurmerk
Milieuvriendelijke papiersoorten, spreekt dat jou ook wel aan? We zien de populariteit van milieuvriendelijke papiersoorten steeds meer toenemen. Allereerst goed nieuws, want bijna al onze papiersoorten beschikken over het FSC-keurmerk. Dit betekent dat de grondstoffen afkomstig zijn uit bossen die verantwoord beheerd zijn. Dat is al een fijne gedachte toch? 

Toch hebben we vier verschillende papiersoorten die nét even wat extra oog voor milieu hebben. We zetten deze bijzondere papiersoorten dan ook graag even in het zonnetje. 

#1 Recycled papier 

Om te beginnen Recycled papier (RecyStar). We hebben dan meteen ook een uitblinker te pakken. Het is namelijk (zoals de naam al doet vermoeden) een 100% gerecycled papiersoort, de meest milieuvriendelijke papiersoort in ons papierassortiment. De kleur van Recycled papier kan worden omschreven als natuurwit. De ongestreken structuur zorgt voor een matte uitstraling en maakt het papier uitstekend beschrijf- en bestempelbaar. Recycled papier heeft een bijzonder eigen karakter. Recycled papier is verkrijgbaar in de volgende grammages:

 • 135 gr/m2
 • 170 gr/m2
 • 250 gr/m2
 • 300 gr/m2

#2 BioTop papier 

Een andere ‘biotopper’ is ons BioTop papier. Een papiersoort die niet alleen vanwege haar milieuvriendelijke eigenschappen wordt gekozen, maar ook de chique cremekleur van het papier maakt het een veelgekozen papiersoort. BioTop papier is, net als Recycled papier, ongestreken en zonder chloor of optische witmakers/kleurpigmenten geproduceerd. BioTop papier is verkrijgbaar in de volgende grammages: 

 • 90 gr/m2
 • 160 gr/m2
 • 300 gr/m2

#3 PaperWise

PaperWise is een bijzonder papiersoort. Wat dit papiersoort bijzonder maakt? Het feit dat landbouwafval gebruikt wordt als grondstof voor dit papier. De bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton. Hiermee is bij de productie van dit papier de impact op het milieu lager dan bij papier van bomen en 29% lager dan recycled papier. PaperWise papier is verkrijgbaar in de volgende grammages:

 • 90 gr/m2
 • 150 gr/m2
 • 200 gr/m2
 • 295 gr/m2

#4 Kraftpapier 

Kraftpapier wordt gekenmerkt door haar bruine kleur. De naam ‘kraft’ refereert naar de zeer sterke eigenschappen van het papier (probeer het maar eens te scheuren). Net als de drie hierboven genoemde papiersoorten is ook kraftpapier uitstekend beschrijf- en bestempelbaar. De natuurlijke, ambachtelijke uitstraling is wat kraftpapier al jaren favoriet maakt bij menig kaartenmaker. 

Drukken op milieuvriendelijke papiersoorten 

Voor het drukken op milieuvriendelijke papiersoorten zit je bij DWCPRINT goed! We hechten veel waarde aan kwaliteit en service. Uitstekende kwaliteit en service is wat je van ons mag verwachten. Heb je een vraag over het bovenstaande of wellicht een andere drukwerkgerelateerde vraag? Neem contact op met onze klantenservice. Onze drukwerkexperts zitten hier klaar om jou verder te helpen! 

Drukken op milieuvriendelijke papiersoorten? Laat dat maar over aan DWCPRINT! 

Pin It on Pinterest

Share This