Dat wij stickers bedrukken is vast geen nieuws meer. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? Wat zijn de opties en waar moet je rekening mee houden bij het bedrukken van stickers? Je leest het in deze blog!

Toepassingen stickers bedrukken

Er zijn ontzettend veel toepassingen te verzinnen voor het bedrukken van stickers. Waar je de stickers voor kunt gebruiken is afhankelijk van het materiaal. Kleine, losse stickers kennen we allemaal wel. Door het kleine formaat worden deze vaak uitgedeeld ter promotie, bijvoorbeeld op een beurs of event. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat webshops een sticker of meerdere stickers meesturen met een bestelling, gewoon als een leuk extraatje. Deze losse stickers zijn eenvoudig te plakken vanwege de handige breekslit op de achterzijde. Daarmee komt de sticker heel gemakkelijk van de backing en ben je dus direct klaar om te plakken!

Naast een klein formaat sticker kun je ook stickers op groot formaat laten drukken. Grote stickers worden o.a. gebruikt voor reclame op voertuigen, reclame op ramen en allerlei andere vlakke ondergronden. Wist je dat we zelfs asfaltstickers kunnen drukken? Het is allemaal mogelijk.

Hoe worden stickers bedrukt?

Stickers drukken doen we volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We werken met de beste machines en materialen, waardoor we elke dag topkwaliteit kunnen garanderen. Stickers worden in full colour gedrukt, eventueel met een extra kleur (wit). Bij het drukken van stickers maken we onderscheid tussen een digitale productie en een grootformaat productie. Hieronder lichten we beide productiemethodes toe.

Digitaal stickers bedrukken

losse-papieren-stickers
Losse, papieren stickers worden digitaal gedrukt. Dit betekent dat je deze stickers al kunt bestellen vanaf oplage 1. Wanneer je losse, papieren stickers bestelt, kun je naast full colour en wit jouw stickers ook met goudinkt laten bedrukken. Zo vallen jouw sticker pas echt op! Daarnaast is een voordeel van de digitale productiemethode de snelle levering. Je hebt keuze uit een mat, glanzend, transparant of vergé stickerpapier. Kies je voor een transparante sticker? Dan wordt alles wat geen kleur bevat in het ontwerp van jouw sticker (dus wit is) uiteindelijk transparant.

Naast losse, papieren stickers kunnen we ook sluitzegels (ook wel sluitstickers) genoemd, drukken. Dit zijn vellen op A4 formaat met daarop ronde stickers (in de door jou gekozen diameter). De hoeveelheid stickers die op een vel passen zijn afhankelijk van de diameter van de sticker. Hoe groter de diameter, des te minder stickers er op een vel passen.

Grootformaat stickers bedrukken

Grote formaten stickers drukken we op verschillende grootformaat printers. Veel grootformaat stickers worden gedrukt op vinyl. Een zeer degelijk en veelgebruikt stickermateriaal. De meeste grootformaat stickers kun je voorzien van een laminaat. Door laminaat toe te passen, verleng je de levensduur van de sticker. Hierdoor hoef je de sticker dus minder snel te vervangen. Standaard worden stickers in de vorm van een vierkant of rechthoek gesneden, maar wist je dat we grote formaten stickers ook in de door jou gewenste vorm kunnen snijden? Wat dacht je van rond of in de vorm van een driehoek? Het kan allemaal!

raamstickers-drukken
Enkele grootformaat stickers:

  • vloerstickers
  • autostickers
  • dot-stickers
  • vinyl stickers
  • raamstickers
  • statische stickers
  • straatstickers
  • whiteboard stickers

Klik hier voor een volledig overzicht van alle stickers.

 

Stickers bedrukken doe je bij DWCPRINT

Het is je hierboven inmiddels vast wel duidelijk geworden dat er ontzettend veel mogelijk is! Kun je wel wat hulp en/of advies gebruiken bij het kiezen van de juiste sticker? Neem dan contact met ons op. We zitten op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur klaar om jou verder te helpen. Je kunt ons bereiken door met ons te chatten, whatsappen, door ons een e-mail te sturen of door ons te bellen. We helpen je graag verder!

Stickers bedrukken? DWCPRINT is jouw drukwerkpartner!

Pin It on Pinterest

Share This