Waterbestendig papier? Je zou het een must kunnen noemen voor iedere horecazaak. Nu we nog midden in het terrasseizoen zitten (met hopelijk nog een heleboel zonovergoten dagen in het vooruitzicht) vertellen wij jou in deze blog graag iets meer over dit bijzondere papier. Of mogen we het eigenlijk geen papier noemen? Je leest het hieronder!

Wat is waterbestendig papier?

Waterbestendig papier is niets anders dan een synthetisch materiaal welke water afstoot. Dus zijn die menu-, drank- of dessertkaarten een keer op het terras achtergebleven tijdens een regenbui? Geen probleem. Na het afnemen met een droge doek zijn ze weer helemaal klaar voor gebruik. Door de sterke eigenschappen van het materiaal hoef jij je ook geen zorgen te maken over eventuele scheuren in jouw kaart. Het materiaal is namelijk scheurvast. Zo weet je zeker dat jouw kaarten het hele seizoen meegaan.

Waterbestendige papiersoorten 

Wij voeren in ons assortiment twee soorten: Monotex en Synaps. Beide materialen zijn hittebestendig, wit (mat) gestreken polyester materiaal. Hoewel Monotex en Synaps dezelfde hoofdeigenschappen hebben, is Monotex (360 grams) iets steviger dan Synaps (300 grams). Synaps kan daarentegen weer gerild en gevouwen worden. Wanneer je kiest voor Monotex is dit niet mogelijk. 

Waarvoor gebruik je waterbestendig papier?

menukaarten op waterbestendig papier
Synthetisch papier is bij uitstek geschikt voor het drukken van menukaarten, maar ook voor flyers, visitekaartjes en placemats wordt het materiaal veel ingezet. Een ander alternatief om jouw drukwerk waterbestendig te maken is jouw drukwerk in zijn geheel te lamineren. Bij DWCPRINT heb je de keuze uit de volgende laminaat soorten:

  • glanslaminaat
  • matlaminaat
  • krasvast laminaat (anti-kras)
  • softtouch laminaat (voelt aangenaam zacht aan)

Sample aanvragen

Ben je nieuwsgierig geworden naar het materiaal en zou je dit graag eerst met eigen ogen willen zien? Vraag dan gerust vrijblijvend onze gratis samples aan. Natuurlijk kun je ook eerst nog een proefdruk laten maken voor je de volledig oplage wilt gaan bestellen, mocht je nog twijfelen. Op een proefdruk geven we maar liefst 50% korting! Alle informatie over het laten maken en bestellen van een proefdruk op synthetisch papier vind je hier.

Drukwerk op waterbestendig papier bestellen

Natuurlijk wil je verzekerd zijn van topkwaliteit drukwerk. DWCPRINT werkt alleen met de beste kwaliteit machines en materialen. Hierdoor kan deze kwaliteit dag in dag uit gegarandeerd worden. Jouw drukwerk op werkdagen voor 16:00 uur besteld (zonder speciale afwerkingen) betekent de volgende werkdag al geleverd! Hierdoor hoef jij nooit lang te wachten voor jij jouw bestelling in huis hebt. Zijn er nog vragen/onduidelijkheden over het drukken op waterbestendig papier? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zitten op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Moet jouw drukwerk waterbestendig zijn? Laat het drukken op Monotex of Synaps bij DWCPRINT!

Inspiratie voor drukken op synthetisch papier? Neem een kijkje op onze social media kanalen!

Pin It on Pinterest

Share This