Sta je net op het punt een gaaf ontwerp te maken op A4 formaat en loop je daar vast? Hoe zat het ook alweer, hoeveel millimeter? Inches? In deze blog leggen we jou het één en ander uit. Lees snel verder!

Benaming in millimeters in centimeters in inches
A4 of DIN-A4 210 x 297 mm 21,0 x 29,7 cm 8,3 x 11,7 inches

DIN A4 formaat

Natuurlijk ken jij ook het A4’tje. Dit is het meest gebruikte papierformaat in Europa. Briefpapier is in de meeste gevallen gedrukt op A4 formaat. De oorsprong van de formaten komt uit de Deutsches Institut für Normung (DIN). Je ziet daarom ook een A4 wel eens geschreven als DIN-A4. DWCPRINT zet graag even alle formaten voor je op een rijtje, zo is het A4 formaat 210 x 297 mm, 21 x 29,7 cm en 8,3 x 11,7 inches.

A4 formaat

Formaten poster van DWCPRINT

  • A4 in centimeters

Een A4 in centimeters is 21 x 29,7 centimeter.

  • A4 in millimeters

Een A4 in centimeters is 210 x 297 millimeters.

  • A4 in inches

Een A4 in centimeters is 8,3 x 11,7 inches.

Wil je alle gangbare formatenposters op een rijtje zien? Vraag dan onze gratis formatenposter aan door ons even een mailtje te sturen!

Gewicht berekenen

Wat weegt nou zo’n velletje A4 papier? Hoeveel postzegels moet je plakken? We helpen je op weg. Het gewicht van een A4 is afhankelijk van de papierdikte. Wil je bijvoorbeeld briefpapier laten drukken? Dan is 90 grams papier de meest gebruikte papierdikte hiervoor. Met de afmetingen en het gewicht van je papier kan je de volgende rekensom maken:

Gewicht (gram) = breedte (meters) x hoogte (meters) x gramsgewicht van het papier (gram)

Voor een vel A4 briefpapier van 90 grams papier is de berekening dus als volgt: 0,21 x 0,297 x 90 = 5,61 gram

Populaire producten op A4-formaat

Er zijn ontzettend veel producten die op A4 formaat worden gedrukt. Wat dacht je bijvoorbeeld van briefpapier of een brochure? Een flyer of folder? Al jouw drukwerk op A4 formaat (en natuurlijk alle andere gangbare formaten) laat je drukken bij DWCPRINT. Hier ben je dag in dag uit verzekerd van topkwaliteit drukwerk. Heb je nog vragen over papierformaten? Neem gerust contact met ons op! We helpen je op maandag t/m vrijdag graag verder!

A4 formaat drukwerk? DWCPRINT is jouw drukker! 

Pin It on Pinterest

Share This