Wil je kaarten of folders laten drukken en wil je meer weten over de verschillende vouwwijzen? Wij leggen het je hier allemaal uit. Een kaart of flyer kan één of meer vouwslagen hebben. Afhankelijk van de dikte van het papier wordt er een ril toegepast, zodat de dikkere papiersoorten ook netjes gevouwen kunnen worden. 


1-slag vouw

Bij een 1-slag vouw, de naam zegt het eigenlijk al, wordt er één vouw aangebracht. Deze is gepositioneerd in het midden, zodat je vier zijden hebt waarop je tekst en beeld kunt plaatsen. Deze type vouw komt het meeste voor. Wanneer er sprake is van een papiergewicht boven de 170 gram, passen we een ril toe en heb je de keuze uit het door ons machinaal laten vouwen van jouw kaarten/folders of alleen door ons de ril te laten plaatsen, wat betekent dat jij de kaarten na ontvangst zelf vouwt. 

Wist je dat je bij het drukken van kaarten ook kunt kiezen voor het plaatsen van een afwijkende ril? In dit geval bepaal je helemaal zelf de positie van de ril! 

Luikvouw

Een luikvouw is alleen geschikt voor het drukken van kaarten. Bij een luikvouw worden er twee rillen geplaatst, waardoor de kaart in totaal zes zijdes heeft. De voorkant van jouw kaart bestaat uit twee ‘luikjes’ die je kunt openen. Deze luikjes samen hebben dezelfde afmeting als de achterkant van de kaart. Dit ziet er zo uit: 

 

Wikkelvouw

Een folder met wikkelvouw bestaat uit zes zijdes, waarvan de rechterzijde als eerste naar binnen wordt gevouwen en de linkerzijde hier weer overheen wordt gevouwen. Omdat de rechterzijde in de breedte iets korter is, wordt deze netjes naar binnen gevouwen, zodat de brochure mooi sluit. 

Zigzagvouw

Zigzagvouw wordt enkel toegepast bij folders. Bij een zigzagvouw, ook wel harmonicavouw genoemd, worden alle zijdes in tegengestelde richting gevouwen. Dit resulteert in een folder waarbij alle zijdes even groot zijn. Dit geeft een bijzonder, speels effect aan jouw folder. 

Kiezen uit verschillende vouwwijzen bij DWCPRINT

Drukwerk produceren doen we op onze eigen productielocatie met de beste machines en materialen. Hiermee kunnen we jou dag in dag uit topkwaliteit drukwerk aanbieden. Jouw drukwerk kunnen we afwerken met alle bovengenoemde vouwwijzen. Heb je vragen over bovengenoemde vouwwijzen of wellicht iets anders gezien en ben je benieuwd of wij dit voor je kunnen uitvoeren? Neem contact met ons op! Er is bij ons meer mogelijk dan je denkt. Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. 

Gevouwen drukwerk nodig? DWCPRINT is jouw drukwerkpartner! 

Pin It on Pinterest

Share This