Drukwerk personaliseren is een marketingtrend die veel voorkomt in de directe klantenbenadering, bijvoorbeeld via direct mail. Maar niet alleen via de e-mail is dit een benadering met veel respons. Ook in drukwerk boekt personaliseren meer resultaat.

Hoe werkt drukwerk personaliseren?

Drukwerk personaliseren is het meeprinten van unieke gegevens. Dit kunnen NAW-gegevens zijn, bedrijfslogo’s, barcodes, kortingscodes en nog veel meer. Het printen van unieke gegevens op een product wordt ook wel variabele data printing genoemd (VDP). 

Zoals de term al doet vermoeden staat personaliseren voor het persoonlijk maken van drukwerk. In dit geval gaat het niet om persoonlijk drukwerk voor jezelf. Nee, personaliseren doe je niet met jouw bedrijfslogo of je adresgegevens, maar met persoonlijke zaken van jouw klantenrelaties.

Voorbeelden van gepersonaliseerd drukwerk

Er zijn tal van toepassingen te verzinnen voor gepersonaliseerd drukwerk. Het versturen van een mailing naar jouw klantenbestand is één van de meest toegepaste vormen van drukwerk personaliseren, maar wat dacht je van entreekaarten voorzien van een unieke code? Natuurlijk kun je ook relatiegeschenken personaliseren. Hiermee maak je een geschenk persoonlijk! Hieronder een voorbeeld van een gepersonaliseerde kaart:

Personalisatie mogelijkheden:

  1. Aanhef
  2. Unieke kortingscode
  3. Adresgegevens

Wat heb je nodig voor drukwerk personaliseren?

Drukwerk personaliseren is een secuur klusje en dit klusje nemen we graag voor je uit handen. Het enige wat wij van jou nodig zijn is een voorbeeld bestand van hoe jouw personalisering eruit moet komen te zien. Daarnaast hebben we ook de input van je nodig. Dit is een lijst met alle klantadressen of bijvoorbeeld een lijst met unieke codes die je wilt laten meeprinten. Dit bestand met gegevens lever je aan in een Excel. Lees hier meer over het aanleveren van personalisatie-bestanden. 

Hoe bestel ik gepersonaliseerd drukwerk?

Voor producten die heel eenvoudig gepersonaliseerd kunnen worden (zoals bijvoorbeeld kaarten en flyers) kun je tijdens het bestelproces bij de ‘extra opties’ kiezen voor ‘personalisatie’. Vervolgens geef je bij de oplage het aantal kaarten, flyers (of andere uiting) in die je wilt ontvangen. Wil je ook een aantal blanco ontvangen? Tel het aantal blanco dan op bij het uiteindelijke aantal. Dit is voordeliger dan wanneer je deze als een aparte order besteld. 

Zodra wij jouw order binnen hebben en de benodigde bestanden, gaan we aan de slag met de personalisatie. Je ontvangt van ons een digitale proef in de mail ter goedkeuring. Proef akkoord? Dan kunnen we aan de slag. Belangrijk is om te weten dat de levertijd in gaat zodra de proef akkoord is bevonden. 

Drukwerk personaliseren bij DWCPRINT

Kies voor drukwerk personaliseren bij DWCPRINT wanneer je verzekerd wilt zijn van topkwaliteit drukwerk. Dagelijks wordt hier in eigen drukkerij voor een breed scala klanten het mooiste drukwerk verzorgd door een team van échte drukwerkspecialisten. Heb je vragen en/of zijn er onduidelijkheden over drukwerk personaliseren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze drukwerkspecialisten. We helpen je graag verder! 

Gepersonaliseerd drukwerk nodig? Bestel het vandaag nog eenvoudig en voordelig bij dé drukker die alles kan! 

Pin It on Pinterest

Share This