Een stand op een beurs of congres is een goede uitvalsbasis om contacten te leggen met zakelijke partners of potentiële klanten. Het is daarom belangrijk dat je stand professioneel en onderscheidend is aangekleed. Wanneer je onze checklist volgt, kan je niks vergeten.

Heb je een uithangbord?

Waarom heeft men ooit het uithangbord uitgevonden? Zodat mensen jouw zaak al op afstand kunnen vinden. Op een beurs kan je verschillende middelen inzetten die eenzelfde functie vervullen:

Let er wel op dat je de bijbehorende attributen niet vergeet.  Een roll-up banner leveren wij standaard in het frame, maar een vlag komt niet altijd met een vlaggenstok.

Heb je een tafelkleed?

Bij veel congressen en beurzen heeft de organisatie al gezorgd voor tafels met een tafelkleed, maar dit is niet altijd het geval. Het is daarom verstandig om altijd een eigen kleed mee te nemen. Zorg wel dat je tafelkleed groot genoeg is. Beter iets te groot, dan net te klein.

Heb je toonbankdisplays?

Wanneer mensen op een beurs langs jouw stand lopen, dan wil je dat ze blijven staan en aandacht besteden aan wat jij te bieden hebt. Toonbankdisplays helpen om net dat extra beetje aandacht te generen waardoor mensen blijven stilstaan.

Heb je gedacht aan weggevertjes?

Sommige beursgangers zijn gek op hebbedingetjes. Deze mensen kan je naar je stand lokken met leuke weggevertjes zoals magneetstickers, kalenders, vinyl stickers en onderzetters. Zo zullen ze jouw merknaam nog regelmatig zien, ook in de weken of maanden na de beurs.

Heb je informatie die mensen kunnen meenemen?

De mensen die op een beurs jouw stand bezoeken, wil je vanzelfsprekend informatie kunnen meegeven. Folders en flyers zijn hiervoor de uitgelezen middelen. Zorg ook voor voldoende visitekaartjes, want je zult net zien: eindelijk raak je in gesprek met je potentiële droomklant, heb je even daarvoor je laatste visitekaartje aan iemand anders gegeven.

TIP: Begin tijdig met het schrijven en vormgeven van een folder.  Zeker in organisaties met meerdere stakeholders kan de doorlooptijd snel oplopen. Daar staat tegenover dat printen relatief weinig tijd kost. Wij kunnen al binnen drie werkdagen leveren, en soms nog sneller.

Pin It on Pinterest

Share This