Kaarten, visitekaartjes of misschien wel menukaarten drukken? Tsja, dan begint het pas… Je moet na gaan denken over o.a. het formaat, de bedrukking en zo ook de juiste papiersoort kiezen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in het samenstellen van jouw drukwerk, maar dat maakt het tegelijkertijd voor iemand die zich hier niet dagelijks mee bezig houdt ook lastig. Om te voorkomen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet, helpen we jou in deze blog op weg door jou advies te geven welk papiersoort je in welk geval het beste kunt kiezen. 

Papiersoorten voor kaarten kiezen

ansichtkaart formaten

Wanneer jij kaarten wilt bestellen bij DWCPRINT ga je al snel zien dat je een keuze kunt maken uit een hele rij verschillende papiersoorten. Papiersoorten die allemaal verschillende eigenschappen en een eigen uitstraling hebben. Wil je ansichtkaarten laten drukken? Kenmerkend voor ansichtkaarten is de achterkant met adresregels en het postzegel vakje. Omdat op de achterkant geschreven gaat worden, is het belangrijk dat het papier goed beschrijfbaar is. Perfect geschikt voor ansichtkaarten is sulfaatkarton 1-zijdig gestreken. Dit papier wordt ook wel ansichtkaarten karton genoemd.

 

Wil je trouwkaarten of geboortekaarten bestellen? Voor deze feestelijke aan gelegenheden mag er best iets meer uitgepakt worden en zien we dat er vaak wordt gekozen voor een papiersoort met een structuur. Het structuur in het papier geeft een ontwerp net wat meer sjeu. Populaire papiersoorten met structuur zijn:

  • Tintoretto Gesso 
  • Linnenpersing 
  • Texture Vergé 

menukaarten drukken
Papiersoorten voor menukaarten 

Menukaarten moeten tegen een stootje kunnen. Ze worden tenslotte vaak gebruikt. Speciaal voor het drukken van menukaarten en ander drukwerk wat tegen een stootje moet kunnen, hebben we Synaps en Monotex in ons assortiment opgenomen. Beide papiersoorten zijn water- en vuilafstotend, en daarnaast ook scheurvast. Betreft het een ongevouwen menukaart? Dan raden we jou Monotex aan. Wanneer jouw menukaarten gevouwen gaan worden, dan dien je te kiezen voor Synaps.

 

Hulp bij de juiste papiersoort kiezen

We hopen je met bovenstaande informatie een papiersoort kiezen iets makkelijker te hebben gemaakt. Heb je een andere toepassing waarvoor je graag zou willen weten welk papiersoort je moet kiezen? Laat het ons weten. Wij sparren graag met je. Eventueel kun je ook, wanneer je zelf al een selectie hebt gemaakt van papiersoorten, gebruik maken van onze gratis papiersample-service. Je geeft aan van welk papiersoort je graag samples zou willen zien, dan zorgen wij ervoor dat deze samples zo spoedig mogelijk jou kant opkomen. Heb je nog vragen over bovenstaande? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken op werkdagen tijdens kantooruren. We helpen je graag verder! 

Wat jouw toepassing ook is, DWCPRINT heeft altijd het juiste papiersoort!

Pin It on Pinterest

Share This