Je wilt een brochure laten drukken, maar vindt het lastig om een brochure binding te kiezen? Dat is begrijpelijk, want je kunt een brochure op heel veel verschillende manieren in laten binden. Met deze blog hopen we de keuze voor de juiste bindwijze iets gemakkelijker voor je te maken. Lees snel verder!

Uit welke bindwijzen kun je kiezen?

Voor het binden van jouw brochure of magazine heb je bij DWCPRINT keuze uit verschillende bindwijzen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Twee nietjes in de rug 
  • Lijmen 
  • Wire-o 
  • Busschroef

Je kunt een brochure binding kiezen vanuit esthetisch oogpunt, maar je kunt ook voor een bindwijze kiezen vanuit praktisch oogpunt. Uitgaande van deze laatste, leggen we je hieronder graag uit wanneer je welke bindwijze het beste kunt kiezen. 

Geniete brochure

Gelijmde brochure

Wire-o brochure

Busschroef

Brochure binding met nietjes

Een brochure gebonden met nietjes, ofwel een geniete brochure, is ideaal wanneer je net te veel informatie hebt voor een folder. Een geniete brochure bestel je al vanaf 8 pagina’s tot 40 pagina’s. Een brochure afwerken met nietjes bestaande uit meer dan 40 pagina’s is niet aan te raden, want de kans dat jouw brochure dan open gaat staan is heel groot. Een geniete brochure wordt standaard afgewerkt met platte nietjes, maar wanneer jouw brochures in ringbandmappen worden bewaard, kun je ook kiezen voor een geniete brochure met oognieten. 

Brochure binding met lijm

Bestaat jouw boekwerk uit meer dan 40 pagina’s? Dan is het overwegen van een gelijmde brochure zeker de moeite waard. Brochures worden gelijmd in de kaft middels PUR-lijm. Dit is de sterkste lijm die gekozen kan worden voor het lijmen van brochures. Dit geeft jou de garantie dat de pagina’s stevig vast blijven zitten. Het maximum aantal pagina’s voor een gelijmde brochure? Die is er niet.

Brochure binding met wire-o

Is het van belang dat jouw boekwerk mooi open blijft liggen, de bladzijdes makkelijk om te slaan zijn, en bestaat jouw boekwerk uit meer dan 16 pagina’s? Dan is een wire-o brochure wat voor jou. Het gehele boekwerk wordt geponst en vervolgens voorzien van een metalen spiraal in een kleur naar keuze. Kiezen kun je uit de kleuren zwart, wit of zilver.

Brochure met verborgen wire-o

Een variant op de standaard wire-o brochure is een wire-o brochure met een verborgen wire-o. De wire-o is er dus wel, maar niet direct zichtbaar. De wire-o binding zit namelijk verborgen in een omslag. 

Brochure met verborgen wire-o

Hardcover wire-o brochure drukken

Wanneer je een wire-o brochure laat drukken kun je ervoor kiezen om de omslag op dezelfde manier uit te voeren als het binnenwerk (ook wel selfcover genoemd), maar je kunt ook een ander papiersoort en/of papierdikte kiezen voor de omslag. Kan de omslag voor jou niet dik genoeg zijn? Overweeg dan een hardcover wire-o te laten maken! Een brochure met een dikke kaft, zoals je deze kent van een leesboek. 

Brochure binding met busschroef

Wil je dat de informatie in jouw boekwerk eenvoudig met elkaar kan worden vergeleken, zonder te hoeven bladeren? Overweeg dan deze in te laten binden met een metalen busschroef. Je creëert op deze manier een brochure in de vorm van een waaier. 

Brochures drukken bij DWCPRINT

Bij DWCPRINT bestel je alle bovengenoemde brochure bindingen gewoon heel eenvoudig online in de webshop. Je hebt hiervoor keuze uit ontzettend veel papiersoorten, druk- en afwerkmogelijkheden. Heb je vragen over het bovenstaande of wil je even sparren met één van onze drukwerkspecialisten? Neem dan even contact met ons op door te bellen, met ons te chatten, een Whatsapp bericht te sturen of door een mailtje te sturen. We helpen je graag verder! 

Topkwaliteit brochures nodig? Je laat ze drukken en inbinden door dé digitale drukker die alles kan: DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This