De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan: kerst! Hoewel dit nog ruim twee maanden duurt kun je niet vroeg genoeg beginnen met het ontwerpen van een kerstkaart. We snappen dat je een eigentijdse kerstkaart wilt versturen. We hebben daarom de leukste kerstkaarten trends voor 2019 voor je verzameld. Je leest het allemaal hieronder. 

Kerstkaarten trend #1 Groen, groener, groenst 

Milieuvriendelijke kerstkaart

Het eerste thema is ‘groen’. Nee, daarmee bedoelen we niet letterlijk een kerstkaart in een groene kleur, maar een kerstkaart gedrukt op een milieuvriendelijk papiersoort. Milieuvriendelijk papier wordt op een andere wijze geproduceerd dan ander papier. Milieuvriendelijk papier is te herkennen aan keurmerken, zoals het FSC®- of PEFC™ keurmerk. Papier wat geschaald kan worden onder de categorie milieuvriendelijk is veelal gerecycled papier.

Kies je voor een groen papiersoort, zoals Recycled of Biotop (crèmekleurig)? Vermeld dit dan in kleine lettertjes op de kaart. Dit laat duidelijk zien dat jij als bedrijf oog hebt voor het milieu. Dit gaat ongetwijfeld gewaardeerd worden door de ontvangers. 

Kerstkaarten trend #2 Shiny Gold 

Kerstkaart met goudfolie
Als je aan de feestdagen denkt, dan denk je aan goud. De feestdagen is namelijk dĂ© gelegenheid om uit te pakken met iets extra’s. Het mag daarom best een beetje luxe uitstralen. Spreekt ‘luxe’ jou wel aan? Kies dan voor een afwerking met foliedruk. Met foliedruk kun je bepaalde onderdelen in jouw ontwerp extra uitlichten door deze uit te laten voeren in folie. Je kunt helemaal zelf bepalen wat je uitlicht met foliedruk. Om jouw ontwerp helemaal af te kunnen stemmen met de huisstijl van jouw bedrijf, heb je (naast goud) ook nog keuze uit de volgende foliekleuren: 

  • goud 
  • zilver 
  • koper 
  • rosĂ©-goud
  • blauw 
  • rood 
  • violet
  • groen 
  • (zilver) holografisch (NIEUW!)
  • kristal holografisch (NIEUW!)

Ben je op zoek naar een subtielere manier van het verwerken van goud in jouw ontwerp? Dan kun je ook kiezen voor een bedrukking met goudinkt. Je kunt goudinkt ook combineren met full colour kleuren. Wanneer je dit doet kun je bijna alle metallic kleuren nabootsen. Ook op deze manier maak je er een echt feestje van! 

Kerstkaarten trend #3 White Christmas 

Kerstkaart kraftpapier

We dromen er allemaal van: een witte kerst. Helaas is dit de afgelopen jaren maar zelden gebeurd en lijkt het nu alleen weggelegd voor die heerlijk geromantiseerde kerstfilms. Toch kun je het knusse, gezellige idee van een witte kerst tot uiting brengen in het ontwerp van jouw kerstkaart! Hoe? Door te kiezen voor een bedrukking met witte inkt. Witte inkt? Ja, inderdaad dat lees je goed. Een bedrukking met witte inkt is ontzettend gaaf op bijvoorbeeld bruin kraftpapier. Of wat dacht je van een bedrukking met witte inkt op zwart of goud papier? De mogelijkheden zijn ongekend. 

Gratis kerstkaarten templates

Heb je weinig tijd en/of geen inspiratie om zelf een kerstkaart volgens de laatste trends te ontwerpen? Je kunt hier gratis templates downloaden van een serie van drie kerstkaarten.

Kerstkaarten trends druk je bij DWCPRINT

We hopen je met bovenstaande kerstkaarten trends te hebben geĂŻnspireerd. Voor alle bovenstaande kerstkaarten trends ben je bij DWCPRINT aan het juiste adres. DWCPRINT werkt alleen met de beste machines en materialen, waardoor er elke dag opnieuw topkwaliteit geleverd kan worden. Dat is fijn toch? Heb je vragen over bovenstaande of wellicht een andere leuke uitdaging voor ons? Laat het ons weten! Onze slogan luidt niet voor niets ‘De drukker die alles kan’. We laten je dit natuurlijk graag zien. Ons bereiken doe je op werkdagen tijdens kantooruren. Je kunt met ons chatten, bellen, mailen en Whatsappen. Graag tot snel! 

Kerstkaarten gedrukt volgens de laatste trends? DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This