We krijgen regelmatig de vraag of we linnen papier kunnen bedrukken. Dat kunnen we zeker! Wat dit papier bijzonder maakt en welke opties je hiermee hebt lees je allemaal in deze blog. 

Hoe ziet linnen papier eruit?

Linnen papier behoort tot onze collectie ‘papiersoorten met een textuur’ en is al jaren zeer populair. De structuur van linnen (die door een soort van rasterpatroon ontstaat) geeft namelijk een klassieke, exclusieve uitstraling aan al jouw drukwerk. Je vindt linnen papier binnen het papierassortiment van DWCPRINT terug onder de naam ‘Linnenpersing’. De kleur van linnenpersing is hoogwit. Door de hoge witheid komen kleuren nog eens extra mooi uit!

Wat zijn de mogelijkheden van linnen papier?

Met een papiersoort die is voorzien van een structuur geef je net even dat beetje extra’s mee aan jouw drukwerk. Alle papiersoorten zijn, ondanks de verschillende structuren, uitstekend te bedrukken. Teksten zijn leesbaar en scherp, evenals foto’s en afbeeldingen. Linnen papier kun je inzetten voor onder andere het drukken van visitekaartjes, kaarten, flyers en folders. Daarnaast is het te bedrukken in zowel enkel- als dubbelzijdig zwart, full-colour of full-colour met een extra kleur goud. Linnenpersing is alleen verkrijgbaar in 300 gr/m2.

Kan ik voorbeelden ontvangen van linnen papier?

Ben je benieuwd hoe de structuur er in het echt uit ziet en/of nieuwsgierig naar een de drukkwaliteit op linnenpersing? Vraag gerust onze gratis samples aan. We sturen je deze graag op. Daarnaast maken we jou ook graag attent op de mogelijkheid tot het laten maken van een proefdruk voor 50% korting!

Wat zijn de alternatieven voor linnen papier

Twijfel je of linnen papier is waar jij naar op zoek bent? DWCPRINT biedt jou ook een aantal leuke varianten. Andere papiersoorten met een textuur, waaruit je bij DWCPRINT een keuze kunt maken zijn:

texture verge
Texture vergé

Deze houtvrije papiersoort heeft een structuur van een subtiel lijnenspel. Ook deze zorgt voor een mooie, klassieke uitstraling. De kleur kan worden omschreven als warm, (gebroken) wit.

 

Tintoretto Gesso

De structuur van dit papiersoort is een beetje geschept en geeft daarmee een unieke, ambachtelijke uitstraling aan jouw drukwerk. De kleur loopt meer richting gebroken wit.

Waarom linnen papier bedrukken bij DWCPRINT?

Heb je vragen over linnen papier of één van de andere papiersoorten in het assortiment van DWCPRINT? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! En ontbreekt er volgens jou een papiersoort in ons assortiment? Laat ons zeker even weten welke dit volgens jou is en waarom dit een toevoeging voor ons zou kunnen zijn!

Drukwerk op linnen papier bestel je vandaag nog voordelig en snel bij DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This