Vroeger kon je alleen naar de drukker om de hoek wanneer je drukwerk nodig had. Tegenwoordig kun je, gewoon vanuit de luie stoel, binnen enkele klikken heel eenvoudig en snel online drukwerk bestellen. En of dat handig is! Om ervoor te zorgen dat jij uiteindelijk een perfect stukje drukwerk ontvangt, vertellen wij je graag in deze blog waar je op moet letten wanneer je online jouw drukwerk bestelt.

Waarom online drukwerk bestellen?

Drukwerk bestellen waar en wanneer het jou uitkomt. Dat klinkt ideaal en dat is het ook! Naast het feit dat je 24/7 drukwerk kunt bestellen en het plaatsen van een bestelling zo is gepiept, is online drukwerk bestellen vaak ook nog veel goedkoper dan bestellen bij de drukker om de hoek. Bij veel drukwerkwebshops zijn de processen zo ingericht dat alles geautomatiseerd doorgestuurd kan worden naar de drukpers(en). Dit scheelt een hoop tijd (en tijd is geld). Naast supersnel bestellen heb jij jouw drukwerk ook nog eens supersnel in huis! Tenzij jij jouw drukwerk op een PostNL afhaalpunt laat bezorgen, hoef jij de deur niet meer uit. 

Wat zijn ervaringen van andere klanten?

Je wilt online drukwerk bestellen en bent op een nieuwe online drukker gestuit? Een drukker die je nog niet kent? Of misschien is dit überhaupt wel de eerste keer dat je online drukwerk bestelt? Natuurlijk wil je weten of de partij die jij hebt gevonden ook een betrouwbare partij is voor het uitbesteden van jouw drukwerk. Een manier om hierachter te komen is door de klantbeoordelingen te checken. Dit geeft een goede weerspiegeling van de service en (druk)kwaliteit die door de drukker wordt geleverd. 

★★★★★ – 10/10

Hier al meerdere malen drukwerk besteld. Altijd van topkwaliteit en snel geleverd.

Marcanté

Vraag voorbeelden aan

Online drukwerk bestellen betekent dat je aan de hand van tekst en beeld een voorstelling moet maken van een papiersoort/materiaal. Dit kan knap lastig zijn. Veel webshops bieden je daarom de mogelijkheid om gratis samples aan te vragen van papiersoorten en materialen. In de meeste gevallen worden deze samples geheel vrijblijvend en gratis via de post naar je opgestuurd. Zo kun je lekker op je gemak beslissen welk papier/materiaal het beste aan jouw wensen voldoet. Informeer ook naar een mogelijke samplemap. Deze bevat vaak de gehele papier/materiaalcollectie. Zo heb je ook meteen voor een eventuele volgende drukwerkopdracht alle mogelijkheden op een rijtje.

Lees de aanleverspecificaties goed door 

Drukwerk goed aanleveren is één van de belangrijkste onderdelen wanneer je drukwerk bestelt. Wanneer een bestand niet goed is aangeleverd, kan deze ook niet goed gedrukt worden. Als je weet dat je het bestand perfect hebt aangeleverd kan er eigenlijk niets misgaan. Lees daarom altijd de aanleverspecificaties goed door. De aanleverspecificaties verschillen bijna altijd, omdat deze voor een groot deel afhankelijk zijn van de afwerking(en) die je kiest. Ook per drukker kunnen de aanleverspecificaties afwijken. Check ze goed. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Twijfel je of jij je bestanden goed hebt opgemaakt? Natuurlijk kun je altijd even contact opnemen met de klantenservice. 

Check de beschikbaarheid van een partnerprogramma

Bestel je met enige regelmaat drukwerk of ben je van plan dit te gaan doen? Informeer dan bij de drukker naar de mogelijkheid om deel te nemen aan een partnerprogramma. Een drukker is blij met een vaste klant en in ruil voor een vaste afname van drukwerk profiteer jij van een leuke korting en/of andere voordelen, zoals bijvoorbeeld een versnelde levering. Meer weten over het partnerprogramma van DWCPRINT? Meer informatie vind je hier

Waarom online drukwerk bestellen bij DWCPRINT?

Bij DWCPRINT profiteer jij van de service(s) van de drukkerij om de hoek, maar dan online. Drukwerk produceren we op één van de meest vooraanstaande drukpersen. Hiermee kunnen we elke dag opnieuw topkwaliteit drukwerk leveren. Daarnaast staan onze drukwerkspecialisten standby om jou verder te helpen wanneer je vragen hebt. Neem contact op met onze klantenservice door te bellen, te chatten, te mailen of door een whatsappje te sturen. We helpen je graag verder. Online drukwerk bestellen was nog nooit zo leuk en gemakkelijk!

Online drukwerk bestellen, maar dan met de service van een drukker om de hoek? DWCPRINT is jouw printpartner! 

Pin It on Pinterest

Share This