Je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van transparant papier bedrukken? Dan zit je hier goed. In deze blog vertellen we je welke mogelijkheden je allemaal hebt met dit prachtige papier. Van inlegvellen voor kaarten tot sleeves voor om een verpakking van een product, transparant papier is multi-inzetbaar. Voor de creatievelingen onder ons is dit papier een absolute uitdaging! Wat laat jij binnenkort drukken op dit bijzondere papier? We inspireren je graag.

 

Wat is transparant papier?

Allereerst om verwarring te voorkomen: transparant papier (ook wel kalkpapier, calqueer of vellum papier genoemd) is niet helemaal transparant, maar heeft een een melkachtig witte transparantie. Dit geeft het papier een luxueuze uitstraling. Transparant papier heeft een matte uitstraling en is verkrijgbaar in een 180 gr/m2 variant. Deze dikte maakt het papier multi-inzetbaar. Het papier voelt stug, maar zacht aan.

Transparant papier eerst met eigen ogen bewonderen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een gratis sample aan te vragen. Natuurlijk kun je ook een proefdruk laten maken. Hier ontvang je ook nog eens 50% korting op. Dit doe je door alle gewenste specificaties in te vullen en bij ‘oplage’ te kiezen voor ‘proefdruk’. 

Wanneer kies je voor transparant papier bedrukken?

Transparant papier wordt veel toegepast als inlegvellen voor kaarten, omslagen voor brochures, maar bijvoorbeeld ook voor menukaarten voor bruiloften, of als covers voor geboortekaartjes of trouwkaarten. Wat het ook is wat jij op transparant papier wilt laten drukken, geef het een naam en wij realiseren het voor je.

Wat zijn de mogelijkheden van transparant papier bedrukken?

Omdat het papier doorschijnend is, kun je dit alleen enkelzijdig bedrukken. Kies je voor een prachtige full-colour bedrukking, een bedrukking met enkel zwart, of ga je voor transparant papier bedrukken met witte inkt of goudinkt? Met de vele drukmogelijkheden kun je alle kanten op. Net als alle andere papiersoorten kun je ook kalkpapier laten voorzien van een boorgat en/of ronde hoeken. 

Belangrijk om te weten: kalkpapier is stug materiaal en kan daardoor niet gerild en/of gevouwen worden. 

Hoe gaat transparant papier bedrukken in z’n werk?

Transparant papier bedrukken doen we op specifieke wijze. De vellen worden, nog voor ze door de pers gaan, voorzien van een blanco achtervel. Alleen op deze manier loopt dit papier soepel door de pers en kunnen we een prachtige drukkwaliteit garanderen. Zodra vervolgens de vellen worden gesneden naar het gewenste formaat, komen deze blanco achtervellen los. Het enige wat je hoeft te doen na het ontvangen van jouw drukwerk op kalkpapier, is het uitsorteren van deze blanco velletjes. 

Transparant papier bestellen bij DWCPRINT

Is transparant papier bedrukken iets voor jou? Hopelijk is duidelijk geworden dat er bij DWCPRINT ontzettend veel mogelijk is. Heb je een gaaf idee, maar kom je er niet uit met de opties die we in onze webshop aanbieden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Natuurlijk kun je voor vragen en/of onduidelijkheden altijd contact opnemen met onze klantenservice. Hier zitten onze drukwerkprofessionals klaar om jou verder te helpen.

Ook fan van transparant papier? Laat het vandaag nog drukken door dé digitale drukker die alles kan: DWCPRINT!

 

Pin It on Pinterest

Share This