Direct mail, een term waarvan je misschien wel eens hebt gehoord. Maar wat is het nou precies en wat kun je er allemaal mee? Ook niet te vergeten: hoe pak je het goed aan, zodat jouw mailing een succesverhaal wordt? Wij leggen het je allemaal uit in deze blog.

Wat is direct mail? 

Direct mail, de naam doet het al vermoeden, is een hele directe vorm van marketing. Direct omdat je de klant op een hele persoonlijke manier benaderd. Omdat je zelf kunt bepalen wie jouw direct mail gaan ontvangen, kun je de boodschap helemaal afstemmen op de (potentiële) klant. 

Een direct mail kan verstuurd worden naar (een deel van) jouw klanten, maar je kunt bijvoorbeeld ook een direct mail laten verspreiden in specifieke postcodes. Dit is interessant wanneer je voornamelijk lokaal opereert. Of wat dacht je van het benaderen van bedrijven die ingeschreven staan binnen een bepaalde branche en in jouw doelgroep vallen? Het is allemaal mogelijk! 

Wanneer kun je direct mail inzetten?

In de meeste gevallen wordt direct mail ingezet wanneer je een (nieuw) product of dienst wilt verkopen of een speciale actie hebt die je graag onder de aandacht wilt brengen bij een groot publiek. Onze tip: werk met een exclusieve korting. Hiermee is het makkelijker om (potentiële) klanten over de streep te trekken en kun je ook (beter) de effectiviteit van jouw direct mail meten. 

Wat is de toegevoegde waarde van direct mail?

We ontvangen dagelijks ontzettend veel nieuwsbrieven in onze mailbox. We zien dit vaak als spam en hebben deze mailtjes al verwijderd nog voor ze geopend zijn. Kaarten laten drukken (of flyers) en deze vervolgens met de post versturen is veel persoonlijker en wordt vrijwel altijd bekeken voordat deze in de prullenbak beland. Een mooie, verzorgde mailing is ook nog eens een prachtig visitekaartje voor jouw bedrijf.   

Tips bij het opmaken en versturen van een direct mail

Een direct mail wordt vaak verzonden met andere poststukken. Het is daarom van belang dat jouw mailing opvalt. Opvallen kun je onder andere door jouw mailing te laten drukken op een speciaal papiersoort (bij DWCPRINT kies je uit maar liefst 20 verschillende papiersoorten) of door te kiezen voor een exclusieve afwerking als foliedruk of spot-UV. Of wat dacht je van een kaart in een unieke vorm gesneden? Wanneer jij jouw direct mail laat drukken door DWCPRINT is dit (en nog veel meer) allemaal mogelijk! 

Kaarten met foliedruk

Kaarten met spot-uv

Gestanste flyers

Kies voor een afwerking met laminaat

Omdat jouw direct mailing tijdens de post veel te voortduren krijgen, raden we je aan de kaarten te voorzien van een laminaat. Hiermee bescherm je ze tegen vuil, water, krassen en scheuren. Zo weet je dus zeker dat jouw mailing netjes en verzorgd op de mat valt bij jouw (potentiële) klant. Kiezen doe je uit vier verschillende laminaatsoorten: glans, mat, krasvast en softtouch (mat)laminaat. Kies bij voorkeur voor dubbelzijdig lamineren. Hiermee voorkom je kromtrekken van de kaarten. Meer weten over het lamineren van drukwerk? We hebben eerder ook een blog over het lamineren van drukwerk geschreven.

Direct mail aanleveren 

Voor het kunnen verwerken van jouw direct mail hebben we drie dingen van jou nodig:

  • Drukbestand – zonder personalisatie
  • Drukbestand – met voorbeeld van de personalisatie (Gebruik je een speciaal lettertype? Vergeet deze dan niet mee te sturen!)
  • Adressenbestand – Klik hier voor een voorbeeldbestand

Natuurlijk wil je weten hoe jouw mailing bij jouw (potentiële) klanten op de mat valt. Neem jezelf daarom ook op in het adressenbestand. Zo weet je ook wanneer jouw klanten jouw mailing hebben ontvangen en je de eerste (re)acties kunt verwachten. 

Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst en de bestanden hebt aangeleverd, ontvang je een digitale proef van één gepersonaliseerd exemplaar ter goedkeuring. Bij akkoord wordt de hele batch gepersonaliseerd (zoals voorbeeld) en wordt de productie opgestart. 

PostNL port betaald logo en retouradres

Eén van de dingen die nog wel eens worden vergeten is het opnemen van het Port betaald PostNL logo in het drukbestand. Partijenpost moet worden gefrankeerd met de aanduiding PostNL port betaald, anders kan deze niet worden verzonden. Vergeet ook niet een retouradres op de mailing te vermelden. Zo houd jij jouw adressenlijst helemaal up-to-date.

Partij aanbieden 

Het versturen van partijenpost kan op twee verschillende manieren: je kunt dit onder jouw eigen klantnummer doen (je dient hiervoor een P1700 formulier in te vullen en je ontvang dan na verzending zelf een factuur van PostNL) óf je kiest ervoor om dit onder ons klantnummer te doen. 

Jouw direct mail uitbesteden bij DWCPRINT

Wanneer jij jouw direct mail laat drukken bij DWCPRINT ben je verzekerd van topkwaliteit drukwerk. Dit omdat we alleen drukken met de beste machines op de beste materialen. Naast het drukken kan DWCPRINT ook direct jouw direct mail aanbieden bij de verspreider(s). Zo heb jij, nadat je jouw direct mailing hebt besteld, er helemaal geen omkijken meer naar. Heb je vragen over het drukken van een direct mail? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hier zitten onze drukwerkspecialisten klaar om je verder te helpen. 

Direct mail versturen? Bij DWCPRINT is jouw mailing in goede handen!  


Pin It on Pinterest

Share This