Inderdaad, je leest het goed. Wij kunnen goud drukken op drie verschillende manieren. Zo hebben we voor ieder budget een passende oplossing. Wat deze drie verschillende technieken voor goud drukken zijn leggen we jou uit in deze blog. Lees hieronder snel verder. 

Goud drukken met goudfolie

We beginnen meteen met toch wel onze topper op het gebied van goud drukken, namelijk: goudfolie drukken. De foliedruk techniek maakt het mogelijk voor jou om bepaalde elementen in jouw ontwerp uit te laten voeren in hoogglanzend metallic goudfolie. Met foliedruk voeg je een stukje exclusiviteit toe aan jouw kaarten, flyers, folders, brochures of visitekaartjes. Jouw drukwerk krijgt meteen een luxe uitstraling.

Of je nu een groot volvlak wilt laten foliëren of een klein detail; met de goudfolie techniek van DWCPRINT maak je er echt een feestje van. Naast goudfolie kun je ook de volgende metallic foliekleuren: zilver, koper, rosé-goud, rood, groen, violet, blauw, holografisch en kristal.

Voorbeelden van drukwerk met goudfolie

Eighty8things

Chhinnamastika Tattooing

Bebr Agency

Goud drukken met goudinkt

Een andere optie voor goud drukken is het drukken met goudinkt. Naast de vier drukkleuren (CMYK) kunnen we nog een vijfde kleur aan onze pers toevoegen. Dit kan goudinkt, witte inkt of transparante inkt zijn. Goudinkt heeft een mooie subtiele glinstering. Deze is minder ‘aanwezig’ dan goudfolie.  In tegenstelling tot goudfolie kun je goudinkt kun je toepassen op alle papiergrammages en ook vrijwel alle papiersoorten (ook met structuur).  

Wanneer je full-colour kleuren combineert met goudinkt kun je allerlei metallic-kleuren nabootsen. De goudinkt wordt dan (in een door jou te bepalen dekkingsgraad) over de full-colour kleur gedrukt. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Bestel dan gratis ons goldbook! Hierin hebben we verschillende combinaties gemaakt met full-colour en vind je ook alle informatie terug over hoe je goudinkt op moet maken. Laat je inspireren! 

 

 Voorbeelden van drukwerk met goudinkt

Petit Feliz

Edith – ontwerp op maat

Goudpapier bedrukken 

Eigenlijk zouden we deze niet onder de noemer ‘goud drukken‘ mogen plaatsen, maar we doen het toch. Je kunt namelijk ook goudpapier bedrukken. Doe je dit met volvlakken zwart bijvoorbeeld en spaar je hierin de tekst uit? Dan lijkt het net alsof het goud op zwart papier is gedrukt. Wat deze techniek extra leuk maakt is het feit dat ook de zijkanten van het papier dezelfde gouden kleur heeft. Een soort van ‘kleur op snee’, maar dan net even anders. Voordeel van goudpapier bedrukken is dat we dit supersnel kunnen leveren. Mits jouw bestelling verder geen speciale afwerkingen betreft en je hebt gekozen voor een (super)spoedlevering leveren we dit al binnen 2 werkdagen!

Wil je het papier eerst met eigen ogen bewonderen voor je overgaat tot bestellen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om gratis papiersamples aan te vragen. 

Wist je dat je ook eerst een proefdruk kunt laten maken voor je een volledige oplage besteld? Dit kan zowel met folie, goudinkt of op goudpapier. Je krijgt hierop ook nog eens 50% korting! 

 Voorbeelden van drukwerk op goudpapier

Ontwerpstudio Carlijn Hoogenboom

Bureau Peters

Goud drukken doe je bij DWCPRINT

Voor welke van de drie technieken je ook kiest; als je ‘goud’ (Gronings voor goed) drukwerk wilt laat je dit over aan de drukwerkprofessionals van DWCPRINT. Wij werken alleen met de beste machines en materialen om dag in dag uit topkwaliteit drukwerk te kunnen leveren. Vragen over één van bovengenoemde technieken voor goud drukken? Neem gerust contact met ons op. Ook voor advies kun je ons altijd bellen, mailen, chatten en WhatsAppen. We helpen je graag verder. 

Goud drukken? Dat doe je natuurlijk bij de drukker die alles kan: DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This